image

Voordelen voor Bedrijven

Surft jouw onderneming al mee op onze blauwe golf? 

Maandag een belangrijke meeting in Gent. Dinsdag een dagje van thuis. Woensdag bezoekers uit de Brusselse Rand over de vloer. Donderdag lunch meeting met een potentiële klant in Mechelen. Vrijdag naar een congres in het centrum van Antwerpen. Jouw medewerkers zijn net als jouw onderneming constant in beweging.

En waar kan, verplaatsen ze zich graag op een duurzame manier. De trein, tram of bus zijn dan de meest voor de hand liggende opties. Om ook de last-mile zo vlot mogelijk te laten verlopen, biedt Blue-bike deelfietsen aan op meer dan 120 locaties in België. Onze blauwe fietsen kleuren het straatbeeld rond treinstations, bushaltes en P&R’s. Zo vinden jouw medewerkers en bezoekers vlot hun weg naar een duurzamere mobiliteit. En naar jouw kantoor. Wist je dat 58% van de werknemers in Vlaanderen op max. 3 km afstand van een NMBS-station met Blue-bikes werkt? Hoog tijd dus dat ook jouw onderneming mee surft op onze blauwe golf.

Je bedrijf aansluiten bij Blue-bike kan op drie manieren:

 • Hoofdaccount met subaccounts voor frequente gebruikers en vouchers voor sporadische gebruikers;
 • Persoonlijk account voor je medewerkers;
 • Aankoop van vouchers via MaaS-providers zoals Olympus Mobility of KBC Mobile.

 

 

Blue-bike voor bedrijven

Ontelbaar veel voordelen

Als Blue-bikelid heb je toegang tot al onze locaties in België. Je medewerkers hebben met andere woorden over het hele land een fiets op zak. Vergeet sleuren met een “handige” plooifiets of urenlang aanschuiven op de Antwerpse Ring. Als aansluiting op het openbaar vervoer bestaat er geen betere manier dan de last-mile al fietsend te overbruggen. Je medewerkers kunnen hun tijd op de trein bovendien ontspannend of efficiënt invullen. Met een verfrissende fietsrit als toetje zijn je medewerkers klaar voor actie. Dag en nacht verschil met een stresserende autoritten, schaarse parkeerplaatsen en onvoorspelbare wegenwerken. Ook de kilometervergoeding maakt het interessant voor je medewerkers om gebruik te maken van Blue-bike als aansluiting op het openbaar vervoer.

Een tevreden Blue-bikegebruiker aan het woord

“Blue-bike, dat is vrijheid. Geen getjool met fietsen op de trein, eenvoudig in gebruik, sneller op bestemming.”

Ann Matton

Voordelen voor jouw onderneming

Niet enkel jouw medewerkers, maar ook jouw onderneming vaart bij een Blue-bikelidmaatschap. Je zet je duurzame ambities namelijk om in daden. De Modal Shift is al een tijdje ingezet en steeds meer medewerkers zoeken naar duurzame alternatieven voor hun professionele verplaatsingen. Bovendien past een Blue-bikelidmaatschap perfect binnen jouw cafetariaplan. Blue-bike aanbieden aan je werknemers is ook nog eens 100% fiscaal aftrekbaar. Met een lidmaatschap rijd je steeds aan het goedkoopste tarief. Je kan zoveel gepersonaliseerde subaccounts op één hoofdaccount aanvragen als je wilt. Je krijgt maandelijks automatisch een afschrift met alle ritten per subaccount. Je kan ook inloggen op de website en de gegevens in real-time beheren.

Krijg je regelmatig bezoekers over de vloer? Verwelkom hen met open armen en moedig hen aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Bied hen een voucher aan om via het openbaar vervoer naar je bedrijf af te zakken.

Blue-bike, de ideale last-mile oplossing voor:

 • Meetings;
 • Lunchafspraken;
 • Dienstverplaatsingen;
 • Flexibel woon-werkverkeer;
 • Duurzame verplaatsing van bezoekers, sollicitanten…;
 • Ontspanning tijdens de middagpauze.

 

Blue-bike lidmaatschap en subaccounts

Klaar om je aan te sluiten bij onze blauwe vloot? Maak een account aan met je ondernemingsnummer en bestel het aantal gewenste subaccounts of vouchers voor je medewerkers.

Prijzen:

 • Een lidmaatschap bij Blue-bike kost € 12 per jaar.
 • Ontlenen gebeurt per dag (periode van 24u) en kost de eerste dag € 2,5 of € 3,5. De prijs is afhankelijk van de locatie. In Deinze, Ninove en Landegem rijd je bijvoorbeeld zelfs helemaal gratis.
 • Een overzicht van de prijzen per locatie en toeslagen vind je hier.

Deze prijzen zijn inclusief 6% btw.

 

Blue-bike vouchers

Exclusief voor bedrijven biedt Blue-bike ook vouchers aan. Die maken het mogelijk om een fiets voor 24 uur te ontlenen met een unieke toegangscode.

Om onbeperkt vouchers aan te kopen maak je je als bedrijf lid en betaal je € 12 per jaar. Je kan eenvoudig vouchers bestellen door in te loggen op onze website. Het account waaraan de vouchers gekoppeld zijn, blijft verantwoordelijk voor alle gemaakte ritten en eventuele extra kosten.

Voor veel bedrijven zijn vouchers de ideale oplossing omdat ze rittenbundels in gewenste hoeveelheden en aan een gunstig tarief kunnen bestellen.

Aantal vouchers Prijs
1 tot 49 vouchers € 5 per voucher*
Vanaf 50 vouchers € 4,69 per voucher*
Vanaf 100 vouchers € 4,38 per voucher*

*Deze prijzen zijn exclusief 6% btw.

 

MaaS (Mobility as a Service)

Het ontlenen van een Blue-bike is ook mogelijk via MaaS-providers zoals Olympus of KBC Mobile. Het voordeel daarbij is dat je geen Blue-bikelidmaatschap hoeft af te sluiten, maar gebruik kan maken van je account bij de MaaS-aanbieder. Op het platform kan je ook andere mobiliteitsdiensten zoals De Lijn, NMBS, cambio of deelsteps aankopen. De facturatie en administratieve afhandeling gebeuren dan via de MaaS-aanbieder.

Klaar om een voortrekkersrol te nemen in de weg naar duurzame mobiliteit? Blue-bike staat voor je klaar! We ondersteunen onze bedrijfsklanten bij verdere interne  communicatie. Op vraag bezorgen we je een uitgebreide toolkit met informatie voor werknemers, mailsjablonen, flyers…

 

Wens je bijkomende informatie? Contacteer ons vrijblijvend op info@blue-bike.be.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.