image

Blue-bike bolt nu ook elektrisch

Proefproject met E-bikes aan het station van Leuven

De vraag naar een elektrische variant klonk steeds luider en krijgt nu dus een pasklaar antwoord. In het kader van circulariteit transformeerden we onze gekende Blue-bikes tot een elektrisch model. Vanaf nu vind je onze eerste 15 elektrische Blue-bikes aan het station van Leuven. Deze vormen de perfecte aanvulling op de reeds aanwezige 190 niet-elektrische Blue-bike fietsen in Leuven. Bestaande Blue-bike fietsen worden omgebouwd naar de elektrische variant. Zo behoudt de Blue-bike zijn vertrouwde design en functionaliteiten. Met deze e-bike verken je de stad en haar ruime omgeving op een nieuwe en duurzame manier. Bij pech onderweg staat Ethias ook voor deze elektrische variant paraat. 

Samenvattende infofiche

  • Wat: Eerste 15 circulaire e-bikes van Blue-bike 
  • Waar: Station Leuven E-lock (Tiensevest)  
  • Voor wie: Iedereen die lid is van Blue-bike. Geen lid? Sluit je hier aan. 
  • Hoe ontlenen: Via de Blue-bike app. Download voor Android en iOS
  • Tarief: € 7 voor de eerste 24u. Volledige tarieven vind je hier

Details E-bike 

  • Batterijniveau en bereik: Het batterijniveau en bereik worden weergeven in resterend aantal kilometer in de app.
  • Hoe te gebruiken: De elektrische ondersteuning schiet automatisch aan bij het trappen. De e-bikes kan je dus gebruiken op exact dezelfde manier als onze andere fietsen met digital slot.

Deelnemen 

We plaatsen de e-bikes op de nieuwe Blue-bikelocatie “Station Leuven E-lock (Tiensevest)”. Op deze nieuwe locatie worden 40 Blue-bikes geplaatst: 15 e-bikes en 25 klassieke. Je kan de e-bikes vinden door hun roze plaatje en batterij onder het kenmerkend blauwe mandje. Je vindt en ontleent ze eenvoudig via de Blue-bike app, waar je ook de beschikbaarheid kan raadplegen. Een e-bike ontlenen doe je op dezelfde manier als onze andere fietsen met digitaal slot: open de Blue-bike app, klik op de locatie en selecteer een e-bike uit de lijst met beschikbare fietsen. Daarna maak je een Bluetooth-verbinding met de fiets en springt het slot automatisch open. De e-bikes zijn beschikbaar voor alle Blue-bikeleden. In de opstartfase is het niet mogelijk een e-bike te ontlenen met een voucher. 

Meer info over het e-bike project vind je hier.

Blue-bike e-bike Leuven
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.