Promopakket voor Steden en Gemeenten

Wil u de inwoners en bezoekers van uw gemeente in beweging krijgen? Droomt u van een veilige en fietsvriendelijke stad? Wil u uw bezoekers aanmoedigen om met het openbaar vervoer te komen? Of onderneemt u graag concrete stappen in de strijd tegen de klimaatopwarming?

Daar maakt u heel eenvoudig werk van dankzij Blue-bike. Vergroot het gebruik van onze deelfietsen in uw gemeente met onderstaande tips!

 

Flyers

Vraag een stapeltje Blue-bikeflyers aan via gemeente@blue-mobility.be en verdeel ze op (openbare) plekken in uw gemeente. Vermeld in uw aanvraag zeker het gewenste aantal flyers (min. 50 stuks), de gewenste taal (beschikbaar in Nederlands, Frans en Engels) en het bezorgadres.

Al heel wat gemeenten legden een stapeltje flyers op plaatsen waar veel passage is: het gemeentehuis, toeristische dienst, musea, bibliotheken, winkelcentra, bedrijvencentra, mobiliteitsevents, toeristische attracties…

 

Social media

Heeft u een nieuwtje dat het gebruik van onze fietsen stimuleert? Laat het ons weten via gemeente@blue-mobility.be zodat we eventueel iets kunnen inplannen op onze sociale mediakanalen.

Enkele voorbeelden:

  • Leuke fietsroutes die vertrekken in de buurt van onze Blue-bikelocaties; hier ziet u een voorbeeld van een fietsroute in Genk, gepubliceerd op onze website en gepost op ons Instagramaccount.
  • Getuigenissen van Blue-bikegebruikers (particuliere of zakelijke leden). Een voorbeeld vindt u op de website van Slim naar Antwerpen.
  • Promotie voor events rond mobiliteit of met een duurzaam karakter.
  • Belangrijke updates rond mobiliteit in uw gemeente.

Bijhorend beeldmateriaal en relevante links mogen ook aan ons bezorgd worden.

Zelf iets gepost over Blue-bike? Dan mag je ons altijd taggen op deze kanalen:
Facebook – Instagram – Twitter – LinkedIn

 

Vermeld Blue-bike op uw website

Beschikt de website van uw gemeente over een pagina over mobiliteit of bereikbaarheid? Vergeet dan niet om Blue-bike te vermelden. U mag onderstaande tekst aanpassen en overnemen op uw kanalen:

Met Blue-bike heb je 24/7 op meer dan 110 locaties een fiets op zak, ook in ***naam gemeente***. De blauwe deelfietsen zijn een handige aansluiting op de trein of bus, zodat je jouw reis snel en eenvoudig kan verderzetten.

Lid worden doe je voor € 12 per jaar via de website van Blue-bike. Vervolgens kan je in onze gemeente ***gratis / voor € 1,50 / €3,50*** een fiets ontlenen voor 24 uur. Met jouw lidmaatschap kan je bovendien tot 2 fietsen tegelijk ontlenen.

Meer info op www.blue-bike.be.

Gemeente Kalmthout gaf alvast het goede voorbeeld.

 

Spreek partners aan

Vraag organisaties en trekpleisters in uw gemeente om Blue-bike op de bereikbaarheidspagina op hun website te vermelden.

Events, festivals, beurzen, markten, kermissen, musea, winkels, bezienswaardigheden, bibliotheken of natuurdomeinen op uw grondgebeid? Ook voor deze organisaties is het belangrijk dat bezoekers makkelijk hun weg vinden. Door Blue-bike te promoten als aansluiting op het openbaar vervoer trekken ze meer bezoekers uit andere gemeenten aan.

Met Blue-bike heb je 24/7 op meer dan 110 locaties een fiets op zak, ook in ***naam gemeente***. De blauwe deelfietsen zijn een handige aansluiting op de trein of bus, zodat je jouw reis naar ***bestemming X*** snel en eenvoudig kan verderzetten.

Lid worden doe je voor € 12 per jaar via de website van Blue-bike. Vervolgens kan je in ***naam gemeente*** ***gratis / voor € 1,50 / €3,50*** een fiets ontlenen voor 24 uur. Met jouw lidmaatschap kan je bovendien tot 2 fietsen tegelijk ontlenen.

Meer info op www.blue-bike.be.

 

Verhuisactie De Lijn

Tijdens een verhuis staan uw inwoners het meeste open voor nieuwe mobiliteitskeuzes. Daarom bieden De Lijn, cambio en Blue-bike hulp aan in de vorm van een gratis probeerpakket voor iedereen die naar of binnen uw gemeente verhuist. Dit pakket omvat een maandabonnement van De Lijn, 2 maanden lidmaatschap bij cambio en 1 jaar lidmaatschap bij Blue-bike. Zowel cambio als Blue-bike rekenen dus enkel de gebruikerskost aan als een auto en/of fiets wordt ontleend. Het probeerpakket kan bovendien voor het hele gezin aangevraagd worden.

Hoe kan u dit gratis probeerpakket aanvragen voor uw gemeente?

De Lijn creëerde een digitale flow die het hele aanvraag-, bestel-, en leverproces van het probeerpakket automatiseert. Deze flow kan in bestaande processen voor een verhuisaangifte geïntegreerd worden, aan het loket en via de website van de gemeente.

Geïnteresseerde gemeenten kunnen een mail sturen naar dienst.verkoop@delijn.be waarna De Lijn u alle nodige info zal bezorgen om de ontwikkelde flow te integreren in de gemeenteprocessen.

 

Persberichten

Heeft u een persbericht gepland waarin Blue-bike een tekstuele en/of visuele bijdrage kan leveren? Daar werken we graag aan mee! Neem contact met ons op via gemeente@blue-mobility.be.

In januari van elk jaar bezorgen we uw gemeente de gebruikscijfers van de 12 voorgaande maanden met bijhorende persbericht. Dit persbericht wordt door ons uitgestuurd naar de voornaamste nieuwskanalen. U mag het uiteraard ook zelf verspreiden onder uw eigen contacten om ook de lokale pers vlotter te bereiken.

 

Proefaanbod voor bedrijven

Veel werknemers en werkgevers zijn op zoek naar een duurzame manier om woon-werkverplaatsingen te maken. Om hen te overtuigen van Blue-bike is het handig om ons systeem eerst eens te kunnen testen.

Hoe gaat u te werk?

  1. Als u nog geen Blue-bike-account op naam van uw gemeente heeft, maakt u er eerst eentje aan via onze website (€ 12 per jaar).
  2. Vraag tot 4 gratis lidkaarten aan via gemeente@blue-mobility.be. We bezorgen u deze zo snel mogelijk per post.
  3. Laat de lidkaarten zelf rondgaan in bedrijven in uw gemeente. Zo kan u de 4 kaarten in januari onder de werknemers van bedrijf X laten circuleren, in februari bij bedrijf Y, in maart bij bedrijf Z, enz. Ritten die binnen de 24 uur beëindigd worden, zullen niet worden aangerekend.
  4. Na de proefmaand kunnen bedrijven vrijblijvend een lidmaatschap bij Blue-bike aangaan via onze website.
  5. We volgen het verloop graag samen met u verder op. Wat ging goed? Wat kan beter? Welk type bedrijven is geïnteresseerd in ons aanbod?

 

Beeldmateriaal downloaden

Beeldmateriaal nodig? Dat kan u hieronder downloaden en gebruiken op uw eigen kanalen zoals een digitale nieuwsbrief, het gemeenteblad, uw website, flyers, sociale media… Graag met vermelding van de copyrights zoals aangegeven in de bestandsnaam.

Logo (svg) – Logo (png) – Banner – Afbeelding 1 – Afbeelding 2 – Afbeelding 3

Heeft u een ander formaat of andere foto’s nodig? Laat het ons weten via gemeente@blue-mobility.be.

 

Heb je vragen of suggesties? U kan ons bereiken via gemeente@blue-mobility.be.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.