Vacature: projectmanager (elektrische deelfiets)

“Cycling Is Ten Times More Important Than Electric Cars for Reaching Net-Zero Cities”*.

Wil je hier een grote steen toe bijdragen? Op zoek naar een job met tastbare maatschappelijke impact? Bouw je graag mee aan het succes van de Blue-bike deelfietsen? Dan ben je bij Blue-mobility nv, actief in duurzame mobiliteit, aan het juiste adres.

Functieomschrijving

Als projectmanager neem je een waaier van deelfiets-gerelateerde projecten onder de arm. Dit omvat zowel strategische projecten met hoge complexiteit, veel stakeholders en afhankelijkheden als kleinschaliger operationele implementatie-projecten. Je loodst het project richting het vooropgestelde budget/scope/time, doseert perfect de knepen van het vak vs. gezond pragmatisme, kan adviseren zowel als hands-on uitvoeren. Je moet en wil vaak de details induiken maar kunt even goed afstand nemen, taken delegeren, overzicht houden en prioriteiten herschikken.

Je werkt binnen een KMO met veel ambitie en een hoge mate van professionaliteit – de organisatie is hongerig naar verbetering, naar bijleren en versnellen – jij draagt hier ten volle in bij.

Meerdere projecten zitten in onze pijplijn waarvoor we naar je komst uitzien, waaronder de introductie van e-bikes en een pay-as-you-go formule.

Takenpakket

Je takenpakket hoeven we hier niet echt te omschrijven, als projectmanager met enige ervaring begrijp je het zo ook wel. Dat betekent dus inderdaad dat je de verschillende projectfasen coördineert, planning opstelt en beheert, rapporteert aan stakeholders – incl. onze raad van bestuur, risico’s en afhankelijkheden monitort, uitstekend communiceert, deeltaken opneemt en uitvoert…

Verder zijn we binnen Blue-bike allemaal duizendpoten en denken niet strikt in functies of rollen en doen wat moet. Ook jij pikt dus met veel plezier zaken op die bijdragen aan onze bredere doelen.

Jouw profiel

Gezien de stevige portie ICT die in heel wat projecten is omvat verwachten wij op zijn minst een sterke affiniteit hiermee. Bijkomende ervaring of vaardigheden in dit domein zijn welkom – zeker wanneer je ons rond IoT één en ander kunt bijleren. Je hebt een bijkomende troef als je wat van fietstechniek kent, meer nog als dit ook elektrische fietsen omvat. Een ingenieursopleiding is geen must maar kan wel een meerwaarde zijn.

Uiteraard hoeven we je niets te leren m.b.t. projectmanagement. Meer van tel dan officiële certificaten is je ervaring en blijken van hoe je je hierin continu hebt aangescherpt.

Verder toon je als projectlead uiteraard leiderschapsvaardigheden, verkies je open dialoog boven confrontatie, kun je hoofd- van bijzaak onderscheiden, vind je plezier in zowel analyse als synthese, in cijfer- zowel als schrijfwerk. Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels – en bij voorkeur ook Frans.

Ons bedrijf

We zijn momenteel een team van 10 – directe en rechtstreekse communicatie zit in ons DNA.

Je werkt dus samen met iedereen – de klantendienst, het operations team, onze business analist, collega projectleider(s), marketing, management én heel wat externe partners.

Over Blue-mobility nv, het bedrijf achter de Blue-bikefietsen, vind je alles op onze website. Onze missie is om alle steden en gemeenten duurzaam bereikbaar te maken – met meer dan 30.000 leden en 110 locaties zijn we aardig op weg. Hiertoe werken we nauw samen met onze hoofdaandeel-houder De Lijn, cambio autodelen, onze partner Ethias, de NMBS en regionale en lokale overheden.

Waar

Blue-mobility opereert zowel vanuit Antwerpen als Gent (telkens op ca. 3 minuten stappen van het station) – met hoofdlocatie Antwerpen. Structureel thuiswerk is geïntegreerd in onze manier van samenwerken.

Ons aanbod

Een voltijdse job met echte maatschappelijke meerwaarde en met mensen die er vol voor gaan:

  • Correcte verloning, eindejaarspremie en collectieve bonusregeling (CAO 90)
  • Treinabonnement eerste klasse voor hele NMBS-net + deelfiets + fietsvergoeding
  • 12 ADV dagen + 2 extra feestdagen
  • Maaltijd- en ecocheques
  • Smartphone, abonnement en laptop
  • Groepsverzekering en hospitalisatieverzekering
  • Thuiswerkvergoeding

Interesse? Stuur ten laatste op 15/04 een gemotiveerd schrijven en CV t.a.v. Stefaan Butaye via jobs@blue-bike.be. Vermeld de functie in het onderwerp van je bericht. Ook vragen mogen naar ditzelfde mailadres worden gestuurd.

*Christian Brand, Associate Professor in Transport, Energy & Environment, Transport Studies Unit, University of Oxford