Ontleen 2 slimme Blue-bikes tegelijkertijd

Goed nieuws: je kan nu 2 slimme Blue-bikes tegelijk ontlenen. We leggen je hieronder uit hoe je te werk gaat. Ook onze fietsen met sleutelslot kan je nog steeds per twee gebruiken.

Twee slimme fietsen ontlenen via de Blue-bike-app

Een slimme fiets ontlenen doe je het makkelijkste via de Blue-bike-app. Begeef je naar een Blue-bikelocatie en open de scanfunctie in de app. Tik op het zadel van een slimme fiets en scan de QR-code op het stuurplaatje. Doe hetzelfde bij een tweede fiets. En hop, jullie kunnen meteen vertrekken!

Download voor Android

Download voor iOS

blue-bike app

Je rit pauzeren

rit pauzeren
Onderweg even stoppen? Of aangekomen op jullie bestemming? Dan sluit je het slot door de knop richting het slot te kantelen (1) en naar beneden te duwen (2). Je hoort een biep als het slot correct gesloten werd. Zodra je de rit hervat, heropen je het slot opnieuw met de app. Hetzelfde geldt voor de tweede fiets.
 

Let op als je twee fietsen ontleent en je niet bij elkaar blijft

Je kan je fiets elk apart manueel op slot doen, maar om je rit te hervatten heb je ofwel de Blue-bikekaart van de ontlener nodig, ofwel toegang tot het gebruikersprofiel in de app. Spreek dus op voorhand goed af wie de kaart meeneemt en wie de app gebruikt.

Dringend hulp nodig met je slot? Stuur dan een sms naar 8686 met als boodschap
BLUE + locatie + je probleem

Je rit beëindigen

rit afronden
Om je rit te beëindigen, hoef je enkel je fiets in het fietsenrek te plaatsen op de locatie waar je de fiets ontleende en het slot manueel te sluiten. Daarna hoor je een bieptoon. Je fiets herkent zijn Blue-bikelocatie en je rit wordt automatisch afgesloten. Hiervoor heb je je kaart of de app niet nodig. Je mag de twee fietsen ook op een verschillend moment weer inleveren.
 

Toch liever met de kaart?

blue-bike kaart gebruiken
Uiteraard kan je ook twee slimme fietsen ontlenen met je Blue-bikekaart. Tik op het zadel van een slimme fiets en houd je kaart tegen het slot om het te openen. Herhaal bij een tweede fiets en gebruik daarvoor dezelfde kaart.