Fietstip: Genteleroute in Blankenberge (33 km)

Via deze bewegwijzerde route fiets je vanuit het centrum van Blankenberge naar de polders. Je rijdt via de jachthaven langs de Genteledijk, je passeert gezellige polderdorpjes en kan talloze vogelsoorten bewonderen in de Uitkerkse Polder en de Meetkerkse Moeren. Absoluut de moeite waard! Eindigen doe je opnieuw in het centrum van Blankenberge, waar je nog even kan nakaarten op een terrasje.

De route is 33 kilometer lang en makkelijk te volgen via zeshoekige wegwijzers. Start- en eindlocatie liggen op het Koning Leopold III-plein aan het station.

Je kan ook de folder met het routeplan aankopen bij Visit Blankenberge.

Ontleen een Blue-bike aan het station

Je vindt onze fietsen in de overdekte fietsenstalling naast perron 1. Per fiets die je ontleent, betaal je hier 3,50 euro. Je kan met één lidmaatschap ook twee fietsen tegelijk ontlenen.

Op voorhand even nagaan hoeveel fietsen er beschikbaar zijn? Dat doe je via onze website of in de Blue-bike-app (Android of iOS).

Deel je foto's

Heb je Blankenberge en de polders met Blue-bike verkend? Deel je foto's op je sociale media met de hashtags #visitblankenberge en #bluebikebelgium.

haven blankenberge fiets blue-bike

gentele fietsroute blankenberge blue-bike

Foto's (c) Visit Blankenberge