Blue-bike zoekt een financieel medewerker

Verantwoordelijk voor facturatie en managementrapportering

Ben je op zoek naar een job met maatschappelijke meerwaarde? Bouw je graag mee aan het succes van de Blue-bikes? Dan ben je bij Blue-mobility nv, actief in duurzame mobiliteit, aan het juiste adres. 

Wie is Blue-mobility?

Blue-mobility nv, het bedrijf achter de Blue-bikefietsen, werd in 2011 opgericht door de NMBS en Fiets&Werk, en is dus pionier als aanbieder van deelfietsen in België. Sinds 2018 is De Lijn onze nieuwe hoofdaandeelhouder. Onze missie is om alle steden en gemeenten duurzaam bereikbaar te maken. Dit doen we in nauwe samenwerking met cambio autodelen, de NMBS en regionale en lokale overheden. De Blue-bikedeelfietsen zijn voor iedereen vlot toegankelijk dankzij gebruiksvriendelijke technologie en betaalbare tarieven en zijn maximaal geïntegreerd met openbaar vervoer en andere deelmodi. In 2019 werden ruim 276.000 Blue-bike ritten gemaakt vanuit 65 uitleenlocaties. We zijn in volle groei: eind juni 2021 zullen meer dan 90 locaties operationeel zijn.

Functieomschrijving

Binnen ons geëngageerd team ben je verantwoordelijk voor de facturatie van onze klanten en de controle en opvolging van betalingen. Jouw missie is het feilloos laten verlopen van de financiële processen in ons bedrijf. Je ondersteunt de boekhoudkundige en administratieve processen in samenwerking met ons extern boekhoudkantoor. Daarnaast werk je mee aan het budgetbeheer en begroting onder begeleiding van het management. Je komt terecht in een dynamische werkomgeving waar steeds wordt gezocht naar optimalisatie, kwaliteitsverbetering en innovatie. Je rapporteert aan de uitvoerend directeur.

 

Takenpakket

•    Verantwoordelijk voor facturatie en opvolging van betalingen van klanten

  • Maandelijks factureren van klanten via het boekhoudpakket Venice
  • Verwerken van binnenkomende betalingen
  • Opstellen van manuele facturen en creditnota’s
  • Versturen van betalingsherinneringen en opvolgen van betaalafspraken
  • Opstellen van controlerapporten en uitvoeren van controles
  • Factureren van onze samenwerkingen met lokale besturen en andere partners

•    Ondersteunen van boekhoudkundige en administratieve processen

  • Opvolging bestelorders en facturen van leveranciers
  • Voorbereiding van kwartaalafsluiting in samenwerking met het boekhoudkantoor

•    Verantwoordelijk voor budgetbeheer en rapportering

  • Budgetbeheer en controle
  • Opstellen van periodieke managementrapportering

Jouw profiel

Je hebt een boekhoudkundige of financiële opleiding genoten en/of beschikt over minimaal  drie jaar relevante ervaring. Kennis van boekhoudpakketten en/of ervaring met het omschakelen naar een nieuw facturatieplatform zijn pluspunten. Je bent gek op cijfers en kan vlot om met een spreadsheetprogramma zoals Excel en visualisatietools zoals Power BI. Je bent een teamplayer en je gaat georganiseerd, gestructureerd en accuraat te werk. Je bent klantgericht, flexibel en proactief. Voor jou is elk probleem een opportuniteit om dingen te verbeteren. Je communiceert vlot in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Frans en Engels. 

Waar

Blue-mobility opereert zowel vanuit Antwerpen als Gent (telkens op ca. 3 minuten stappen van het station). Beide tewerkstellingsplaatsen zijn mogelijk (in opstartperiode minstens halftijds vanuit Antwerpen). Structureel thuiswerk is mogelijk.

Ons aanbod

Een voltijdse job van onbepaalde duur in een kleine en dynamische omgeving: 

-    Correcte verloning (PC 200), eindejaarspremie en bonusregeling (CAO 90)
-    Gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer + deelfiets + fietsvergoeding
-    Maaltijd- en ecocheques
-    Smartphone, abonnement en laptop
-    Groepsverzekering en hospitalisatieverzekering
-    Thuiswerkvergoeding
-    Een aangename werkomgeving en gedreven collega’s
-    Werken aan een duurzaam en innovatief mobiliteitsproject in nauwe samenwerking met mobiliteitspartners zoals De Lijn, NMBS, cambio, Mobility-as-a-service spelers (Olympus e.a.)

Interesse? Stuur ten laatste op 4 juli 2021 een gemotiveerd schrijven en curriculum vitae naar Blue-mobility t.a.v. Bram Dousselaere via jobs@blue-bike.be. Vermeld de functie in het onderwerp van je bericht. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 26 juli. Ben je geselecteerd dan krijg je een week vooraf een uitnodiging. Voor meer informatie: bram.dousselaere@blue-mobility.be.