Blue-bike bereikt mijlpaal van 30.000 leden

Nog geen jaar na het vieren van onze 25.000e klant, tikt Blue-bike intussen 30.000 leden af. Die sterke groei hebben we te danken aan verschillende factoren. De stijgende brandstofprijzen, aandacht voor duurzaamheid en meer flexibel werkgedrag spelen ongetwijfeld een rol. Maar ook de nauwe samenwerking met fietspunten is een onmisbaar deel van het succes.

30 000 leden Blue-bike

5.000 nieuwe leden in minder dan één jaar

In april 2022 heette Blue-bike zijn 25.000e lid feestelijk welkom. Negen maanden later bereikten we reeds de kaap van 30.000 klanten. “Zelfs zonder spectaculaire marketingacties zien we een hele positieve evolutie. Zo goed zelfs dat we dit jaar onze groeidoelstellingen voor 2024 al zullen bereiken. Dit bewijst dat ons verhaal aanslaat en we duidelijk tegemoet komen aan een reële vraag”, vertelt Stefaan Butaye, algemeen directeur bij Blue-bike.

Stijgende brandstofprijzen en belang van duurzaamheid

Er zijn verschillende oorzaken van dit succes aan te duiden. Door de hoge brandstofprijzen maar ook de toenemende aandacht voor duurzaamheid gaan particulieren en bedrijven op zoek naar alternatieve en betaalbare vervoersmiddelen. Iedere dag met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk is voor veel werknemers een grote stap. Maar dankzij de opkomst van remote werk, wordt het wel een optie om enkele keren per week met de trein, bus of fiets naar de werkplek te reizen.

Voor wie ver van het werk woont en geen bus- of treinstation op wandelafstand heeft, biedt Blue-bike een flexibele oplossing. “Onze deelfietsen zijn ideaal om de laatste kilometers tussen het station en je eindbestemming af te leggen”, zegt Stefaan Butaye. Precies om die reden sloot Stijn Hellem, graphic designer bij reclamebureau Hannibal in Roeselare, zich aan bij Blue-bike. “Vroeger kon ik van het station te voet naar mijn werk, maar onlangs verhuisden we naar een nieuw pand en adres. Hier loopt geen busverbinding en het is echt een eindje stappen vanaf het station. Gelukkig kan ik dankzij Blue-bike nog steeds met de trein naar mijn werk komen,” aldus Stijn.

Nauwe samenwerking met fietspunten

Ook onze nauwe samenwerking met de fietspunten aan stations is een belangrijke succesfactor. Alle treinreizigers kunnen bij een fietspunt aankloppen voor kleine reparaties van hun eigen fiets om thuis te raken. Maar de fietspunten zijn ook al jarenlange partner van Blue-bike voor het kwalitatief onderhoud en de beschikbaarheid van de deelfietsen. Hierdoor kunnen onze 30.000 leden altijd met een gerust hart terecht op de inmiddels 110 locaties om tot hun eindbestemming te raken.

Bovendien bieden de fietspunten een fijne werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zij zijn heel enthousiast over de samenwerking met Blue-bike. “Omdat ik de Blue-bikes ondertussen goed ken, vind ik het leuk om er helemaal zelfstandig aan te werken. Ik zie de Blue-bikes een beetje als mijn project waar ik mezelf verantwoordelijk voor voel”, getuigt Jani, fietshersteller bij VELO in Leuven.

Ga jij mee op weg naar de 300.000e rit?

Naast de kaap van 30.000 leden, is Blue-bike ook goed op weg naar een andere mijlpaal. Voor het eind van 2022 hopen we om een jaartotaal van maar liefst 300.000 fietsritten te overschrijden. Vandaag staat de teller bijna op 286.000 ritten, nu reeds het hoogste jaartotaal in het bestaan van het bedrijf.

fietsritten per jaar met Blue-bike

Om onze leden extra te motiveren, organiseren we heel de maand december een unieke campagne. De eerste 25 particuliere Blue-bike leden die in één week drie ritten maken, krijgen een verlenging van hun lidmaatschap voor een volledig jaar. Deze actie loopt tot en met 31 december en elke week wordt de teller op nul gezet. In totaal geven we in december dus vier keer 25 lidmaatschappen weg!

Meer info op onze sociale media: