Blue-locker

 

Wat is Blue-locker?

Blue-locker; dat is jouw fiets, veilig gestald! Je kan momenteel 20 fietskluizen terugvinden aan het station van Vilvoorde. Elke fietskluis is voorzien van een stopcontact, zodat jouw elektrische fiets of speed pedelec kan opgeladen worden wanneer jij je traject verderzet. Het station van Vilvoorde is bovendien een mobipunt voorzien van tal van mobiliteitsmogelijkheden. Blue-locker werd opgericht in 2019 en start als proefproject. 

Blue-locker is een nieuw product van Blue-mobility, beter bekend als het bedrijf dat ook de ‘Blue-bike’-deelfietsen aanbiedt. Bij toenemende interesse, zullen ook andere mobipunten voorzien worden van deze fietskluizen. 

Waarom Blue-locker?

Fiets jij met je eigen (elektrische) fiets naar het trein-, tram, of busstation? Wil jij je fiets liefst veilig opbergen? Mét optie tot opladen? Wel, dan kan jij onze Blue-locker waarschijnlijk goed gebruiken. De Blue-lcoker is een veilige fietskluis aan het station van Vilvoorde met stopcontact. Op die manier kan je gerust op de trein of bus stappen en is je fiets opgeladen wanneer je aan het einde van de dag weer op de fiets springt. Het is veilig en bovendien erg eenvoudig, want reserveren en betalen doe je via de app. Op die manier hopen we het fietsgebruik van en naar het mobipunt, en dus in de first mile van een verplaatsing, te stimuleren.

Hoe werkt het?

Momenteel vind je de Blue-lockers alleen aan het mobipunt Vilvoorde. Je vindt de fietskluizen aan de linkerkant bij het verlaten van het station langs de hoofdingang, achter het busstation. Je gebruikt de fietskluizen via de gratis app (voor android en iOS). Via deze app kan je reserveren, de kluis openen en sluiten en je reservatiestatus bekijken. Je vindt er ook een geïntegreerd betalingssysteem waarop je snel, veilig en eenvoudig betalingen kunt verrichten via domiciliëring en bancontact. Bovendien beschikt de app over een handleiding en een helpdesk.

Een handleiding van de app vind je hier. 

Wat kost zo'n Blue-locker?

Je kan de Blue-lockers ontlenen per uur of per dag. Hierbij betaal je: 

  • 0,5 euro / uur
  • 2,5 euro / dag

Nog vragen? Stuur een mailtje naar info@blue-locker.be 

Bij gebruik van Blue-locker ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Blue-locker