Nu met bijstand van Ethias

Indien je pech hebt met een Blue-bike, kan je op Ethias rekenen.

Sinds 2014 heeft Blue-bike het voorrecht door Ethias Verzekeringen gesponsord te worden. Ethias engageert zich voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen waar duurzame mobiliteit zowel binnen als buiten de onderneming deel van uitmaakt. Om het partnerschap te vieren, biedt Ethias alle Blue-bike gebruikers een gratis bijstandsverzekering bij pech met een Blue-bikefiets.

Heb je pech met een Blue-bike?

Indien je minstens 1,5 kilometer van het Blue-bike punt verwijderd bent, kan je gebruik maken van de gratis Blue-bikebijstand van Ethias. Je leest hieronder hoe. Stuur ons zeker ook een mailtje zodat wij je rit kunnen afsluiten. 

  • Bel Ethias op 011/ 28 28 28
  • Vermeld polis nummer: 45.338.256
  • Vermeld je Blue-bike klantnummer (staat op je Blue-bikekaart)
  • Vermeld de fietsnummer (staat achteraan spatbord)

Wat houdt dit in?

Deze verzekering dekt de Blue-bike bij een ongeval of een mechanisch defect, maar ook de fietser en dit, in België, vanaf het afhaalpunt van de Blue-bike:

Bijstand voor fietsen:

In het geval van een mechanisch defect of beschadiging van de Blue-bike door een verkeersongeval organiseert en betaalt Ethias Assistance, na eenvoudige telefonische oproep, de sleping naar het plaatselijke fietsafhaalpunt.

Bijstand voor personen:

  • Bij sleping van de Blue-bike ten gevolge van een mechanisch defect of een verkeersongeval:

organiseert en betaalt Ethias Bijstand eveneens de terugkeer van de fietser van de plaats waar hij zich bevindt naar het fietsafhaalpunt.

  • Indien de fietser, ten gevolge van een verkeersongeval tijdens een tocht met een Blue-bike in België, verwondingen heeft opgelopen die een ziekenhuisopname vereisen (gerechtvaardigd door een medisch certificaat):

betaalt Ethias Assistance het vervoer van de verzekerde van de plaats van het ongeval naar het ziekenhuis, alsook zijn terugkeer naar huis na zijn ontslag uit het ziekenhuis.