Ethias bijstand

Sinds 2014 heeft Blue-bike het voorrecht door Ethias Verzekeringen gesponsord te worden. Ethias engageert zich voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen waar duurzame mobiliteit zowel binnen als buiten de onderneming deel van uitmaakt. Om het eerste jaar van het partnerschap te vieren, biedt Ethias alle Blue-bike gebruikers een gratis bijstandsverzekering bij pech met een Blue-bike fiets.

Heeft u pech met een Blue-bike?

Indien u reeds te ver bent om te voet terug te gaan, kan u gebruik maken van de gratis Blue-bike bijstand van Ethias:

  • Bel Ethias op 011/ 28 24 00
  • Vermeld polis nummer: 45.338.256
  • Vermeld je Blue-bike klantnummer (staat op je Blue-bike kaart)
  • Vermeld de fietsnummer (staat achteraan spatbord)

Wat houdt dit in?

Deze verzekering dekt de Blue-bike bij een ongeval of een mechanisch defect, maar ook de fietser en dit, in België, vanaf het afhaalpunt van de Blue-bike:

Bijstand voor fietsen:

In het geval van een mechanisch defect of beschadiging van de Blue-bike door een verkeersongeval organiseert en betaalt Ethias Assistance, na eenvoudige telefonische oproep, de sleping naar het plaatselijke fietsafhaalpunt.

Bijstand voor personen:

  • Bij sleping van de Blue-bike ten gevolge van een mechanisch defect of een verkeersongeval:

organiseert en betaalt Ethias Bijstand eveneens de terugkeer van de fietser van de plaats waar hij zich bevindt naar het fietsafhaalpunt.

  • Indien de fietser, ten gevolge van een verkeersongeval tijdens een tocht met een Blue-bike in België, verwondingen heeft opgelopen die een ziekenhuisopname vereisen (gerechtvaardigd door een medisch certificaat):

betaalt Ethias Assistance het vervoer van de verzekerde van de plaats van het ongeval naar het ziekenhuis, alsook zijn terugkeer naar huis na zijn ontslag uit het ziekenhuis.